Crafty Vaporizer Review

Momenteel is de Crafty mijn #1 portable vaporizer. Hij is een beetje groter dan de Pax 2 maar hij is klein genoeg om in je binnenzak te steken. Ik vind het een fijne vaporizer omdat hij eenvoudig onderweg te gebruiken is. De dampkwaliteit is uitstekend en er treedt bijna geen inhalatie weerstand op. De Crafty is het neefje van de Mighty en wordt gemaakt door Storz & Bickel waar ook de beroemde Volcano geproduceerd wordt. Samenvattend, het is een top kwaliteit vaporizer die ik graag gebruik als ik onderweg ben.

Wat ik goed vind aan de Crafty

De dampkwaliteit is vergelijkbaar met de ander Storz & Bickel vaporizers te weten de Volcano en de Plenty. Dit is erg indrukwekkend voor een apparaat dat zo klein is.

Een van mijn grootste frustraties met bijvoorbeeld een vaporizer als de Vapium Summit is het feit dat je niet hele grote inhalaties kan nemen zonder inhalatie weerstand. Met de Crafty heb je dit probleem niet. Je kunt flink veel damp inhaleren als je dat wilt.

Opwarm tijd

Het duurt ongeveer 90 seconden om op te warmen, wat niet heel erg snel is. Maar als je vervolgens damp inhaleert die vergelijkbaar is met zijn grotere broer de Volcano is het heel erg indrukwekkend.

Temperatuur instellingen

De Crafty wordt standaard geleverd met 2 temperatuur voor instellingen. 180 en 195 graden.
Wil je de eerste instelling klik dan de aan / uit toets een keer. Wil je de hogere temperatuur klink dan twee keer op de aan / uit toets.

Handige smartphone app

Er is gratis een handige smartphone app te downloaden geschikt voor Android en IOS. De verbinding wordt gelegd door middel van Bluetooth en geeft je de mogelijkheid een aantal zaken te wijzigen. Je kunt bijvoorbeeld de temperatuur tot op de graad nauwkeurig instellen. Dus als je niet tevreden bent met de standaard temperatuur instellingen dan kan je deze met gemak aanpassen via de app. Ook heb je de mogelijkheid de helderheid van de led indicator aan te passen. Ook zijn de handleidingen en quickstart guides op te roepen in de app.

Batterij prestaties

Met een volle batterij kan je ongeveer 45 minuten vaporiseren. Het duurt 2 uur om de batterij volledig op te laden. Als ik minder aspect van de Crafty zou moeten noemen dan is dit het.

Het goede nieuws is dat je de mogelijkheid hebt om de Crafty ook te gebruiken aan de netstroom als de batterij 20% of meer spanning bevat. Deze pass-through functie is beste uniek er zijn weinig vaporizers die dezelfde mogelijkheid bieden.

Nog een voordeel is dat het laadkabeltje een veelgebruikte standaard is. Namelijk micro-usb wat overal eenvoudig te verkrijgen is. Het is dus eenvoudig om extra lader te bemachtigen voor bijvoorbeeld in de auto of het werk.

Via de led indicator is ook eenvoudig af te lezen wat de huidige batterij spanning is. Een snel knipperend blauw lampje betekend weinig spanning en langzaam knipperen betekend dat er meer spanning in zit.

Prestaties vergeleken met andere portable vaporizer

Als we het hebben over dampprestaties zijn er weinig portable vaporizers die in de buurt komen. Alleen de PAX 2 produceert enigszins vergelijkbare damp. Stel jezelf twee vragen. Gebruik ik het apparaat onderweg en past het in mijn binnenzak? Is het antwoord op beide vragen ja, investeer dan in de Crafty. Je gaat hier geen spijt van krijgen.

Zoek je een wat goedkoper alternatief dan kan ik je de PAX 2 van harte aanbevelen. Ze zijn beide niet goedkoop maar de Pax 2 is net wat voordeliger en geweldig om overal mee naar toe te nemen.
De Pax 2 past om de palm van je hand en is zo klein dat je hem niet voelt als hij in je zak zit.

Heb je echt een klein budget dan kan je nog de Vapium Summit overwegen. De damp prestatie is lang niet zo goed maar hij is gemakkelijk mee te nemen. De prijs is erg scherp en voor het geld krijg je een hele degelijke vape die prima prestaties levert.

Ben je iemand die alleen genoegen neemt met het beste van het beste kijk dan niet verder dan de Crafty.

E-njoint Vaporizer Review

De E-njoint is een 3 in 1 portable vaporizer in de vorm van een joint. Hij is geschikt voor droge kruiden, wax en olie. Hij is ontwikkeld en geproduceerd in Nederland door E-njoint BV. Dit bedrijf heeft al eerder THC vrije elektronische joints op de markt gebracht.

Toen de e-njoint vaporizer gelanceerd werd waren de reacties binnen de vaporizer community  erg positief . De meeste mensen geven namelijk aan dat de e-njoint aantrekkelijk is vanwege een psychologisch aspect. En dat heeft te maken met het feit dat de meeste vaporizer gebruikers ex cannabis rokers zijn. En als fervent cannabis fan kan ik me goed voorstellen dat dit ontwerp (een joint vorm) de overstap naar een vaporizer kleiner maakt. Het blijft natuurlijk lastig om je oude vertrouwde joint voor altijd gedag te zeggen maar deze e-njoint maakt de overstap absoluut makkelijker. De vorm heeft wel weer als nadeel dat de e-njoint minder discreet is. Maar over het algemeen vind het ontwerp een zeer goed idee.

De e-njoint is niet alleen uniek vanwege de vormgeving. Het is namelijk ook de eerste vaporizer met de verhitting kamer aan de bovenkant. Dit heeft als voordeel dat de damp een stuk koeler is dan bij vaporizers die de verhitting kamer onder het mondstuk hebben zitten. Daarnaast is het de eerste pen gevormde vaporizer die meerdere warmte standen heeft. De e-njoint heeft maar liefst drie standen en dat vind ik persoonlijk erg plezierig. De laagste stand 187 graden is geschikt voor droge kruiden. De hogere stand van 200 graden is dat ook terwijl de hoogste stand (212 graden) meer geschikt is voor extracten zoals olie en wax.

Wat ook uniek is aan de E-njoint is het mandjes systeem, er worden mandjes meegeleverd voor kruiden, twee voor wax en twee voor olie. De mandjes worden slim op zijn plek gehouden door het magnetische dekseltje waar je de verhitting kamer mee afsluit. Op deze manier is het wisselen van mandjes zonder te morsen ontzettend makkelijk.

De damp kwaliteit is goed en voelt plezier aan. Hoewel ik niet weet of het luchtkanaal afgesloten is van de elektronica, lijkt het erop dat het schoonmaken van het luchtkanaal lastig is.  Er wordt ook geen schoonmaak gereedschap voor dit doel meegeleverd.

De opwarm tijd is gemiddeld , hij is klaar voor gebruik na ongeveer 1 minuut. De batterij prestaties zijn niet bijzonder goed maar acceptabel. Hij is onderweg eventueel bij te laden met het meegeleverde battery pack.

Wat is mijn E-njoint review conclusie? Over het algemeen ben ik zeer te spreken over de E-njoint vaporizer. Voor 150,- is het misschien vanuit technisch oogpunt niet de beste vaporizer. Maar de e-njoint kan de overstap naar een gezondere manier van cannabis consumeren stimuleren. Misschien zijn je vrienden zelfs bereid om een keer een vaporizer te proberen.

 

Vapium Summit Review

Dit is mijn Vapium Summit review:

De Vapium Summit is een leuke kleine vaporizer, en voor slechts 150 euro koop je echt kwaliteit.

Het is een portable vaporizers voor droge kruiden en hij is klein, lichtgewicht en voelt stevig aan.
Qua design ziet hij er niet heel luxe of elegant uit maar hij voelt beslist niet goedkoop aan.

Alle materialen gebruikt voor deze vaporizer zijn net als andere kwalitatieve vaporizers gemaakt van
voedsel veilig materiaal van medische kwaliteit. De behuizing bestaat uit zeer sterk en temperatuur bestendig polycarbonaat. De grip is gemaakt van thermoplastisch urethaan. Conclusie, hij voelt degelijk aan.

Ze hebben gekozen voor een stoer uiterlijk en dat verklaard meteen de dikke rubberen grip aan de achterzijde.
Deze grip is ontwikkeld voor gebruik onder extreem koude omstandigheden.

Prestaties & Damp Kwaliteit

In termen van prestaties zou ik zeggen dat het een van de best presterende draagbare vaporizers is die ik getest heb onder de 200,-

Ik vind het fijn dat de damp productie al heel behoorlijk is na het nemen van slechts een klein trekje. Daarnaast kost het inhaleren ook weinig moeite. Dit is een geleiding vaporizer en normaal gesproken kost inhaleren meer moeite bij dit soort vaporizers.
Bij de Vapium Summit is dit aanzienlijk beter dan andere merken die ik geprobeerd heb.

Je krijgt dus aanzienlijk wat zichtbare dampproductie die zacht voelt en goed smaakt. De Vapium Summit heeft 8 temperatuur instellingen en persoonlijk vind ik de prestaties op stand 5 en 6 het beste. Het enige moment dat de damp wat scherper voelt zijn de laatste trekjes met stand 6. Ik raad het dus ook af om stand 7 en 8 onder normale omstandigheden te gebruiken.

Er past ongeveer 0,2 tot 0,3 gram gemalen kruiden in de verhittingskamer. En een volgeladen kamer is goed voor tussen de 10-20 trekjes. Dat is in mijn optiek redelijk efficiĆ«nt, de potentie van de trekjes is gemiddeld en wat je kan verwachten van een portable vaporizer.

Tip: Maal uw kruiden zeer fijn en pak de kamer redelijk vol als je de beste resultaten wilt. Vul de oven tot over de rand, en duw het dan een beetje aan met je pink. Experimenteer met hoe vol je de kamer vult en druk het altijd een beetje aan. Overdrijf het ook niet want dan beperk je de luchtstroom te veel.

Batterij & Opladen

De Vapium Summit heeft een interne oplaadbare lithium-ion batterij. Om te laden gebruik je een standaard Micro-USb adapter en dit is heel handig. Deze laders zijn namelijk zeer goedkoop en bestaan in verschillende uitvoeringen. Het is dus goed mogelijk om een lader op meerdere plekken te leggen (thuis, auto werk, etc). Eventueel kan je een usb powerbank gebruiken voor extra stroom onderweg als je onverwacht zonder komt te zitten.

Het duurt ongeveer 1 uur om de batterij op te laden. Met een volle batterij kan je de Summit ongeveer 1 uur gebruiken voordat deze uitvalt. Deze prestaties zijn te vergelijken met de populaire Pax.

Als de Summit voor het eerste inschakelt warmt hij behoorlijk snel op. Het duurt ongeveer 45 seconden om te verwarmen tot stand 5 en opwarmen naar stand 6 duurt 1 minuut.

Een extra voordeel van deze portable vaporizer is het feit dat hij geladen kan worden tijdens gebruik.

Handige dingen om te weten

De Vapium Summit heeft een 90 seconden uitschakel functie, deze functie schakelt de hitte uit na 9o seconden gebruik. Als je door wilt gaan met vapen moet je de hoofdknop een keer in drukken om verder te gaan waar je gebleven was. Deze automatische uitschakel functies zie je tegenwoordig steeds meer en hebben als doel de batterij te sparen.

De Summit vibreert als je hem inschakelt maar ook als hij de gewenste temperatuur heeft bereikt. Dit is een handige functie die ik persoonlijk waardeer en die je ook steeds vaker ziet bij vaporizers. Maar er is een moment waarop de Summit niet vibreert terwijl dat wel handig zou zijn.

Als de auto uitschakel functie activeert na 90 seconden vapen wordt het lampje wel blauw maar op een of andere manier gaat hij niet trillen zodra de hitte uitschakelt. En dat is nou juist een handig moment om gewaarschuwd te worden door een tril signaal. Het is een beetje vervelend om steeds het lampje te moeten checken om te kijken of de Vapium Summit nog wel warm is. Maar dit kleine nadeel is zeker geen reden om deze vaporizer niet aan te schaffen.

Rond de verhittingskamer kan het een beetje rommelig worden tijdens het vullen. Het is bijna niet te voorkomen dat er stukjes kruid vast blijven zitten rond de randen van de oven. Dus als je de oven gevuld hebt zul je hoogstwaarschijnlijk even met het borsteltje aan de slag moeten voordat je het dekseltje terug plaatst.

Schoonmaak & Onderhoud

De enige onderdelen om in de gaten te houden als het gaat om schoonmaken is de verhittingskamer en de rubberen grip.
De grip heeft namelijk de neiging om een beetje vuil en stof aan te trekken. De verhittingskamer moet na zo’n twaalf sessies even schoongemaakt worden met een beetje schoonmaak alcohol.

Het ziet er niet naar uit dat het mondstuk en de binnenste damp doorvoer vaak schoongemaakt moeten worden, maar als je toch bezig bent met de verhittingskamer kan je die onderdelen net zo goed even meepakken.

Er wordt een schoonmaak setje meegeleverd waar een borsteltje  een paar pijprages en wat alcoholdoekjes in zitten.
Hier moet je de eerste 2 tot 4 schoonmaak beurten genoeg aan hebben. Verder zitten er nog wat extra screens in het setje.

Het klepje van de verhittingskamer wordt overigens magnetisch op zijn plek gehouden.  Wat heel gebruiksvriendelijk is maar ook het onderhoud vergemakkelijkt.

Vapium Summit Review Conclusie

De Summit is mooi, klein en presteert zeer goed.
Hij heeft geen bijzonder uiterlijk maar hij doet waar hij voor gemaakt is.

Samenvattend ben ik onder de indruk van de prestaties die je krijgt voor zo’n scherpe prijs.