Vapium Summit Review

vapium summit vaporizer review

Dit is mijn Vapium Summit review:

De Vapium Summit is een leuke kleine vaporizer, en voor slechts 150 euro koop je echt kwaliteit.

Het is een portable vaporizers voor droge kruiden en hij is klein, lichtgewicht en voelt stevig aan.
Qua design ziet hij er niet heel luxe of elegant uit maar hij voelt beslist niet goedkoop aan.

Alle materialen gebruikt voor deze vaporizer zijn net als andere kwalitatieve vaporizers gemaakt van
voedsel veilig materiaal van medische kwaliteit. De behuizing bestaat uit zeer sterk en temperatuur bestendig polycarbonaat. De grip is gemaakt van thermoplastisch urethaan. Conclusie, hij voelt degelijk aan.

Ze hebben gekozen voor een stoer uiterlijk en dat verklaard meteen de dikke rubberen grip aan de achterzijde.
Deze grip is ontwikkeld voor gebruik onder extreem koude omstandigheden.

Prestaties & Damp Kwaliteit

In termen van prestaties zou ik zeggen dat het een van de best presterende draagbare vaporizers is die ik getest heb onder de 200,-

Ik vind het fijn dat de damp productie al heel behoorlijk is na het nemen van slechts een klein trekje. Daarnaast kost het inhaleren ook weinig moeite. Dit is een geleiding vaporizer en normaal gesproken kost inhaleren meer moeite bij dit soort vaporizers.
Bij de Vapium Summit is dit aanzienlijk beter dan andere merken die ik geprobeerd heb.

Je krijgt dus aanzienlijk wat zichtbare dampproductie die zacht voelt en goed smaakt. De Vapium Summit heeft 8 temperatuur instellingen en persoonlijk vind ik de prestaties op stand 5 en 6 het beste. Het enige moment dat de damp wat scherper voelt zijn de laatste trekjes met stand 6. Ik raad het dus ook af om stand 7 en 8 onder normale omstandigheden te gebruiken.

Er past ongeveer 0,2 tot 0,3 gram gemalen kruiden in de verhittingskamer. En een volgeladen kamer is goed voor tussen de 10-20 trekjes. Dat is in mijn optiek redelijk efficiĆ«nt, de potentie van de trekjes is gemiddeld en wat je kan verwachten van een portable vaporizer.

Tip: Maal uw kruiden zeer fijn en pak de kamer redelijk vol als je de beste resultaten wilt. Vul de oven tot over de rand, en duw het dan een beetje aan met je pink. Experimenteer met hoe vol je de kamer vult en druk het altijd een beetje aan. Overdrijf het ook niet want dan beperk je de luchtstroom te veel.

Batterij & Opladen

De Vapium Summit heeft een interne oplaadbare lithium-ion batterij. Om te laden gebruik je een standaard Micro-USb adapter en dit is heel handig. Deze laders zijn namelijk zeer goedkoop en bestaan in verschillende uitvoeringen. Het is dus goed mogelijk om een lader op meerdere plekken te leggen (thuis, auto werk, etc). Eventueel kan je een usb powerbank gebruiken voor extra stroom onderweg als je onverwacht zonder komt te zitten.

Het duurt ongeveer 1 uur om de batterij op te laden. Met een volle batterij kan je de Summit ongeveer 1 uur gebruiken voordat deze uitvalt. Deze prestaties zijn te vergelijken met de populaire Pax.

Als de Summit voor het eerste inschakelt warmt hij behoorlijk snel op. Het duurt ongeveer 45 seconden om te verwarmen tot stand 5 en opwarmen naar stand 6 duurt 1 minuut.

Een extra voordeel van deze portable vaporizer is het feit dat hij geladen kan worden tijdens gebruik.

Handige dingen om te weten

De Vapium Summit heeft een 90 seconden uitschakel functie, deze functie schakelt de hitte uit na 9o seconden gebruik. Als je door wilt gaan met vapen moet je de hoofdknop een keer in drukken om verder te gaan waar je gebleven was. Deze automatische uitschakel functies zie je tegenwoordig steeds meer en hebben als doel de batterij te sparen.

De Summit vibreert als je hem inschakelt maar ook als hij de gewenste temperatuur heeft bereikt. Dit is een handige functie die ik persoonlijk waardeer en die je ook steeds vaker ziet bij vaporizers. Maar er is een moment waarop de Summit niet vibreert terwijl dat wel handig zou zijn.

Als de auto uitschakel functie activeert na 90 seconden vapen wordt het lampje wel blauw maar op een of andere manier gaat hij niet trillen zodra de hitte uitschakelt. En dat is nou juist een handig moment om gewaarschuwd te worden door een tril signaal. Het is een beetje vervelend om steeds het lampje te moeten checken om te kijken of de Vapium Summit nog wel warm is. Maar dit kleine nadeel is zeker geen reden om deze vaporizer niet aan te schaffen.

Rond de verhittingskamer kan het een beetje rommelig worden tijdens het vullen. Het is bijna niet te voorkomen dat er stukjes kruid vast blijven zitten rond de randen van de oven. Dus als je de oven gevuld hebt zul je hoogstwaarschijnlijk even met het borsteltje aan de slag moeten voordat je het dekseltje terug plaatst.

Schoonmaak & Onderhoud

De enige onderdelen om in de gaten te houden als het gaat om schoonmaken is de verhittingskamer en de rubberen grip.
De grip heeft namelijk de neiging om een beetje vuil en stof aan te trekken. De verhittingskamer moet na zo’n twaalf sessies even schoongemaakt worden met een beetje schoonmaak alcohol.

Het ziet er niet naar uit dat het mondstuk en de binnenste damp doorvoer vaak schoongemaakt moeten worden, maar als je toch bezig bent met de verhittingskamer kan je die onderdelen net zo goed even meepakken.

Er wordt een schoonmaak setje meegeleverd waar een borsteltje  een paar pijprages en wat alcoholdoekjes in zitten.
Hier moet je de eerste 2 tot 4 schoonmaak beurten genoeg aan hebben. Verder zitten er nog wat extra screens in het setje.

Het klepje van de verhittingskamer wordt overigens magnetisch op zijn plek gehouden.  Wat heel gebruiksvriendelijk is maar ook het onderhoud vergemakkelijkt.

Vapium Summit Review Conclusie

De Summit is mooi, klein en presteert zeer goed.
Hij heeft geen bijzonder uiterlijk maar hij doet waar hij voor gemaakt is.

Samenvattend ben ik onder de indruk van de prestaties die je krijgt voor zo’n scherpe prijs.