Pax 2 Vaporizer Review

pax 2 vaporizer review

Veel mensen waren direct verliefd op de originele Pax na de release in 2012. Zijn compacte en licht gewicht behuizing bevat een krachtige conductie oven. Daarnaast maakte het strakke ontwerp en 1 knopbediening de Pax veel intuïtiever en gebruiksvriendelijker dan andere draagbare vaporizers die op dat moment beschikbaar waren. De Pax was niet perfect, hij had bijvoorbeeld de neiging om snel verstopt te raken na een verdamp sessie of twee.

Een aantal jaren na de eerste Pax is PAX lab terug met een kleiner, lichter en krachtiger model dan zijn voorganger.

De Pax 2 heeft geen last meer van verstopping problemen. Het lijkt er zelfs op dat PAX labs veel aandacht heeft besteed aan het oplossen van de problemen van zijn voorganger. Met een lengte van minder dan 11 centimeter is de Pax 2 aanzienlijk kleiner dan zijn voorganger. Ook weegt dit model minder dan het origineel. Concreet is de nieuwe Pax 25% kleiner en 10% lichter.

Behuizing

De behuizing van de Pax 2 is gemaakt van een solide stuk aluminium met kleine openingen voor de LED X aan de voorkant en de laad contactpunten aan de achterzijde. De geborstelde aluminium look ziet er fantastisch uit. Je kunt de volgende zaken via de LED X aan de voorzijde aflezen.

  • Temperatuur
  • Verhitting Status
  • Batterij Status
  • Laad Status

Uiteraard zijn bovenstaande zaken niet allemaal tegelijkertijd af te lezen. Maar de grote verscheidenheid aan kleuren die de Pax 2 doormiddel van de X kan tonen is indrukwekkend.
Deze Leds zijn responsief, en hebben en zien er speels uit.

Dampkwaliteit

De Pax 2 krijgt een goede beoordeling voor de conductie dampkwaliteit. Zoals met de meeste conductie vaporizers kost het even wat tijd om de damp op te bouwen en goede inhalaties te nemen. De Pax 2 heeft slimme lip detectie sensor die de oven op volle toeren laat draaien als je een trekje neemt. Voor 80% van de gebruikers is deze feature perfect en zorgt dit voor meer een vollere damp dan bij zijn voorganger de originele Pax.

Voor de 20% van de mensen die inhaleren alsof ze geen lucht meer hebben doet het apparaat zijn uiterste best om te presteren. In eerste instantie zal de damp vol en “romig” zijn maar dit zal snel afnemen naar een klein beetje damp als je de oven niet de kans geeft opnieuw op te warmen.
De Pax 2 is dus geen vervanging voor een desktop vaporizer.

Discreet

Net als het origineel Pax, blinkt de Pax 2 uit in het vermogen om te versmelten met de laatste technologische gadgets. Het nieuwe platte mondstuk zorgt voor extra onopvallendheid.
In eerste instantie zou je namelijk nooit verwachten dat het een mondstuk is.
De Pax 2 is dus nog discreter geworden dan zijn voorganger.

Accu

De accu prestaties zijn opvallend goed, de 30% verbetering wordt behaald door een grotere accu en een geoptimaliseerde oven of verhittingkamer. Je kunt er op rekenen dat je de Pax 2 ongeveer anderhalf uur optimaal kan gebruiken. Ook als je de lip sensor vaak aanraakt met je vinger of vaak inhaleert.

Aangezien je het laad dock nodig hebt om te kunnen laden is de langere batterij levensduur een welkome verbetering.

Temperatuur

De temperatuur instellingen zijn beide kanten op uitgebreid. De laagste temperatuur start bij 187 graden en de hoogste stand is 210 graden. De Pax 2 heeft nu ook vier temperatuur instellingen in plaats van drie.

Ik begin meestal met de laagste temperatuur om optimaal van de smaak te genieten. De damp hoeveelheid is beperkt op dat moment. Als ik de inhalaties meer wil voelen stel ik de temperatuur hoger in.

De tweede en derde stand zijn de temperaturen waar ik de Pax het meeste op heb ingesteld. Heel soms zet ik hem op stand vier maar dan proeven de kruiden droog en geroosterd. Als je te lang stand vier blijft gebruiken zal je snel vergeten hoe goed de kruiden kunnen smaken met de Pax 2.

De temperatuur wijzigen doe je door op de enige knop te drukken die onder het mondstuk ziet. Door het knop je lang in te drukken activeren de temperatuur opties. Klik nogmaals op het knopje om door de verschillende instellingen heen te lopen. Hou het knopje lang ingedrukt om een instelling te selecteren. Dit kan ook door het apparaat te schudden.

In tegenstelling tot de eerste Pax hoeft het mondstuk niet verwijderd te worden om het knopje te gebruiken.

Oven

De nieuwe en diepere oven is een verbetering vergelijken met het vorige ontwerp. De hitte wordt gelijkmatiger verdeeld maar het dekseltje is nog steeds magnetisch.
De screen op de bodem van de oven is nog steeds vergelijkbaar met zijn voorganger. Het ontwerp is licht aangepast met diepere groeven aan de zijkant. Maar dit heeft de neiging om stukjes kruid vast te houden die niet verwijderd kunnen worden zonder de screen te verwijderen. Wellicht komen er betere screens beschikbaar van een derde partij.
Het oven dekseltje is ook verbeterd vergeleken met zijn voorganger. De groeven aan de zijkant van het dekseltje zijn verdwenen en vervangen door een glad oppervlak.