Arizer Extreme Q Review

arizer extreme q vaporizer review

De Arizer Extreme Q is een van mijn favoriete vaporizers. Hij kost minder dan 250,-  maar hij kan toch bijna hetzelfde als de beruchte en populaire Volcano. Let wel, de Volcano gaat een stuk beter om met ballonen maar de Arizer Extreme Q is absoluut een budget optie die de klust geklaard krijgt.
Dit is een uitstekende keuze voor mensen die een budget tussen de 200 en 300 euro hebben.

Deze veelzijdige tafel vaporizer zal zeker niet de beste vaporizers van hun troon stoten maar het is zeker een betaalbaar alternatief voor mensen die een Volcano net even een te grote investering vinden.

Vormgeving

Met zijn platte onderkant en cilindervormige behuizing lijkt de Arizer Extreme Q een beetje op een koffiemachine. Hij glimt een heeft een mooie hoogglans behuizing. Hij ziet er echt uit als een modern en beschaafd vaporiseer apparaat.

Je kunt de damp die de Arizer Extreme Q produceert zowel met een ballon als met een whip inhaleren. Hij bevat een ceramisch verwarmingelement wat een hoop mensen plezierig vinden omdat dit een schonere damp produceert dan modellen met een plastic of metaal verwarmingelement. Ook voorkomt een ceramisch element een onplezierige nasmaak.

Wat dit design vooral onderscheidt van de competitie zijn de glazen onderdelen, deze hebben voordelen maar ook wat nadelen. Hier kom ik nog op terug.

Gebruik

Om het je een beetje makkelijker te maken wordt de Arizer Extreme Q geleverd met een afstandbediening. Hiermee kan je het apparaat opstarten vanaf de andere kant van de kamer om hem alvast wat damp te laten produceren voordat je er heen loopt om een paar trekjes te nemen.
Het is een functionaliteit waar je in de praktijk misschien niet zo heel veel gebruik van maakt maar het is wel een leuk extraatje ten opzichte van andere vaporizers die geen afstandbediening leveren bij hun tafel model vaporizers.

Voor dat je het apparaat aanzet is het aan te raden de kruiden in de bowl te plaatsen en het over het verhittingelement te plaatsen. Hierna sluit je de ballon of whip pas aan.

Zodra alles is aangesloten kun je het apparaat aanzetten en de juiste temperatuur instellen.
De bediening spreekt redelijk voor zich en je hebt de mogelijkheid om de temperatuur exact te regelen. De snelheid van de fan bepaald de dikte van de damp, hoe langzamer de fan hoe voller de damp.

Prestaties

De fan van de Arizer Extreme is ontzettend stil. Dit maakt de Arizer extreme onopvallend en rustgevend tijdens gebruik. Dit zorg voor een heerlijk relaxte verdamp sessie.

Het in elkaar zetten en uit elkaar halen van de glazen onderdelen is wel een klusje en het glas breekt gemakkelijk als je het laat vallen. Aan de andere kant zorgt glas voor fijne schone damp dus er valt mee te leven. Bij de Arizer draait het echt om het leveren van een optimale smaak. Het gebruik van glas en ceramiek is hier een goed voorbeeld van.

Een nadeel is dat de vaporizer redelijk heet kan worden en dat het glaswerk snel vies wordt. Je zult het glas dus vaak moeten schoonmaken. Maar je moet er wat over hebben om de lekkere smaak van je kruiden te behouden.

Tijdens het gebruik van de vaporizer is het belangrijk om de kruiden regelmatig om te roeren, Doe je dit niet dan heb je kans dat de kruiden niet optimaal verdampt worden.

Prijs

Laten we het nu even over de prijs hebben. Je koopt deze multifunctionele kwaliteit vaporizer voor rond de 220 euro. Vergelijk dit eens met de high- end vaporizers die vier of vijf honderd euro kosten. De Arizer Extreme Q werkt bijna net zo goed en kost slecht een fractie van de prijs.

De Arizer Extreme Q wordt geleverd met alles wat je maar nodig hebt om te starten. De accessoires bestaan uit slangen, ballonen en een aantal mondstukken. Verder krijg je een paar gaasjes een afstandbediening, roerstaafje en meer. Alles werkt behoorlijk goed, ik gaf al aan dat de slangen en het glaswerk wat fragiel is dus wees daar voorzichtig mee. Als je het breekt kan je geen garantie op deze onderdelen claimen.

Gebruik je de ballonen dat zal je zelf met je vinger de onderkant van de ballong tussen de inhalaties moeten dichthouden omdat er geen ventiel systeem gebruikt wordt als bijvoorbeeld de Volcano.
Dit helpt waarschijnlijk om de kosten laag te houden en het is niet echt een heel groot probleem. Maar je zal de eerste keren waarschijnlijk wat damp verliezen.

Conclusie

Voor de prijs die je betaald voor de Arizer Extreme Q krijg je ontzettend veel terug. Je kan andere vaporizers vinden die net een beetje meer kunnen maar je zal niet zo snel deze prijs / kwaliteitverhouding tegenkomen.

Als introductie desktop vaporizer raad ik hem absoluut aan. Hij zal misschien niet jaren mee gaan zoals een Volcano. Maar het is zeker een goede investering.

Voordelen:

  • Fantastisch prijs / kwaliteitverhouding
  • Zeer stille fan
  • Veel accessoires
  • Exacte temperatuur instellingen
  • Goed smakende damp dankzij glas en ceramiek

Nadelen:

  • Glas onderdelen zijn kwetsbaar
  • Geen ventiel op ballonen

Je zult je misschien afvragen wat er mis is met deze vaporizer aangezien hij zoveel voordeliger is dan zijn concurrenten. Maar het grootste verschil zit hem in mijn optiek in het aantal materialen dat je kan verdampen met de Arizer Extreme Q. Je kan namelijk geen wax of oliƫn verdampen. Voor de meeste mensen is dit overigens geen enkel probleem omdat zij toch alleen kruiden willen verdampen. Hoewel het leuk is om de mogelijkheid te hebben om andere materialen te verdampen is het nogal onzinnig om te betalen voor iets wat je in de praktijk toch niet regelmatig gebruikt.

Gezien alles voordelen die het apparaat biedt is het een uitstekend keuze want je krijgt damp van hoge kwaliteit met een pure smaak dankzij het glas en ceramiek. Dus wil je veel vaporizer voor weinig geld dan is dit waarschijnlijk de vaporizer  voor jou!