E-njoint Vaporizer Review

e-njoint vaporizer review

De E-njoint is een 3 in 1 portable vaporizer in de vorm van een joint. Hij is geschikt voor droge kruiden, wax en olie. Hij is ontwikkeld en geproduceerd in Nederland door E-njoint BV. Dit bedrijf heeft al eerder THC vrije elektronische joints op de markt gebracht.

Toen de e-njoint vaporizer gelanceerd werd waren de reacties binnen de vaporizer community  erg positief . De meeste mensen geven namelijk aan dat de e-njoint aantrekkelijk is vanwege een psychologisch aspect. En dat heeft te maken met het feit dat de meeste vaporizer gebruikers ex cannabis rokers zijn. En als fervent cannabis fan kan ik me goed voorstellen dat dit ontwerp (een joint vorm) de overstap naar een vaporizer kleiner maakt. Het blijft natuurlijk lastig om je oude vertrouwde joint voor altijd gedag te zeggen maar deze e-njoint maakt de overstap absoluut makkelijker. De vorm heeft wel weer als nadeel dat de e-njoint minder discreet is. Maar over het algemeen vind het ontwerp een zeer goed idee.

De e-njoint is niet alleen uniek vanwege de vormgeving. Het is namelijk ook de eerste vaporizer met de verhitting kamer aan de bovenkant. Dit heeft als voordeel dat de damp een stuk koeler is dan bij vaporizers die de verhitting kamer onder het mondstuk hebben zitten. Daarnaast is het de eerste pen gevormde vaporizer die meerdere warmte standen heeft. De e-njoint heeft maar liefst drie standen en dat vind ik persoonlijk erg plezierig. De laagste stand 187 graden is geschikt voor droge kruiden. De hogere stand van 200 graden is dat ook terwijl de hoogste stand (212 graden) meer geschikt is voor extracten zoals olie en wax.

Wat ook uniek is aan de E-njoint is het mandjes systeem, er worden mandjes meegeleverd voor kruiden, twee voor wax en twee voor olie. De mandjes worden slim op zijn plek gehouden door het magnetische dekseltje waar je de verhitting kamer mee afsluit. Op deze manier is het wisselen van mandjes zonder te morsen ontzettend makkelijk.

De damp kwaliteit is goed en voelt plezier aan. Hoewel ik niet weet of het luchtkanaal afgesloten is van de elektronica, lijkt het erop dat het schoonmaken van het luchtkanaal lastig is.  Er wordt ook geen schoonmaak gereedschap voor dit doel meegeleverd.

De opwarm tijd is gemiddeld , hij is klaar voor gebruik na ongeveer 1 minuut. De batterij prestaties zijn niet bijzonder goed maar acceptabel. Hij is onderweg eventueel bij te laden met het meegeleverde battery pack.

Wat is mijn E-njoint review conclusie? Over het algemeen ben ik zeer te spreken over de E-njoint vaporizer. Voor 150,- is het misschien vanuit technisch oogpunt niet de beste vaporizer. Maar de e-njoint kan de overstap naar een gezondere manier van cannabis consumeren stimuleren. Misschien zijn je vrienden zelfs bereid om een keer een vaporizer te proberen.