Crafty Vaporizer Review

crafty vaporizer review

Momenteel is de Crafty mijn #1 portable vaporizer. Hij is een beetje groter dan de Pax 2 maar hij is klein genoeg om in je binnenzak te steken. Ik vind het een fijne vaporizer omdat hij eenvoudig onderweg te gebruiken is. De dampkwaliteit is uitstekend en er treedt bijna geen inhalatie weerstand op. De Crafty is het neefje van de Mighty en wordt gemaakt door Storz & Bickel waar ook de beroemde Volcano geproduceerd wordt. Samenvattend, het is een top kwaliteit vaporizer die ik graag gebruik als ik onderweg ben.

Wat ik goed vind aan de Crafty

De dampkwaliteit is vergelijkbaar met de ander Storz & Bickel vaporizers te weten de Volcano en de Plenty. Dit is erg indrukwekkend voor een apparaat dat zo klein is.

Een van mijn grootste frustraties met bijvoorbeeld een vaporizer als de Vapium Summit is het feit dat je niet hele grote inhalaties kan nemen zonder inhalatie weerstand. Met de Crafty heb je dit probleem niet. Je kunt flink veel damp inhaleren als je dat wilt.

Opwarm tijd

Het duurt ongeveer 90 seconden om op te warmen, wat niet heel erg snel is. Maar als je vervolgens damp inhaleert die vergelijkbaar is met zijn grotere broer de Volcano is het heel erg indrukwekkend.

Temperatuur instellingen

De Crafty wordt standaard geleverd met 2 temperatuur voor instellingen. 180 en 195 graden.
Wil je de eerste instelling klik dan de aan / uit toets een keer. Wil je de hogere temperatuur klink dan twee keer op de aan / uit toets.

Handige smartphone app

Er is gratis een handige smartphone app te downloaden geschikt voor Android en IOS. De verbinding wordt gelegd door middel van Bluetooth en geeft je de mogelijkheid een aantal zaken te wijzigen. Je kunt bijvoorbeeld de temperatuur tot op de graad nauwkeurig instellen. Dus als je niet tevreden bent met de standaard temperatuur instellingen dan kan je deze met gemak aanpassen via de app. Ook heb je de mogelijkheid de helderheid van de led indicator aan te passen. Ook zijn de handleidingen en quickstart guides op te roepen in de app.

Batterij prestaties

Met een volle batterij kan je ongeveer 45 minuten vaporiseren. Het duurt 2 uur om de batterij volledig op te laden. Als ik minder aspect van de Crafty zou moeten noemen dan is dit het.

Het goede nieuws is dat je de mogelijkheid hebt om de Crafty ook te gebruiken aan de netstroom als de batterij 20% of meer spanning bevat. Deze pass-through functie is beste uniek er zijn weinig vaporizers die dezelfde mogelijkheid bieden.

Nog een voordeel is dat het laadkabeltje een veelgebruikte standaard is. Namelijk micro-usb wat overal eenvoudig te verkrijgen is. Het is dus eenvoudig om extra lader te bemachtigen voor bijvoorbeeld in de auto of het werk.

Via de led indicator is ook eenvoudig af te lezen wat de huidige batterij spanning is. Een snel knipperend blauw lampje betekend weinig spanning en langzaam knipperen betekend dat er meer spanning in zit.

Prestaties vergeleken met andere portable vaporizer

Als we het hebben over dampprestaties zijn er weinig portable vaporizers die in de buurt komen. Alleen de PAX 2 produceert enigszins vergelijkbare damp. Stel jezelf twee vragen. Gebruik ik het apparaat onderweg en past het in mijn binnenzak? Is het antwoord op beide vragen ja, investeer dan in de Crafty. Je gaat hier geen spijt van krijgen.

Zoek je een wat goedkoper alternatief dan kan ik je de PAX 2 van harte aanbevelen. Ze zijn beide niet goedkoop maar de Pax 2 is net wat voordeliger en geweldig om overal mee naar toe te nemen.
De Pax 2 past om de palm van je hand en is zo klein dat je hem niet voelt als hij in je zak zit.

Heb je echt een klein budget dan kan je nog de Vapium Summit overwegen. De damp prestatie is lang niet zo goed maar hij is gemakkelijk mee te nemen. De prijs is erg scherp en voor het geld krijg je een hele degelijke vape die prima prestaties levert.

Ben je iemand die alleen genoegen neemt met het beste van het beste kijk dan niet verder dan de Crafty.