Vaponic Vaporizer Review

Geproduceerd in het Verenigd Koninkrijk, de Vaponic is een relatief goedkope maar zeer draagbaar glas vaporizer ontworpen met discretie in het achterhoofd. Het apparaat zelf bestaat uit twee stukken glas en een mondstuk en heeft een aansteker nodig als hittebron. Vond het leuk de Vaponic te proberen, door zijn kleine formaat is hij gemakkelijk te vervoeren. De Vaponic wordt geleverd met een nep-marker die u kunt gebruiken om de vaponic in op te bergen als je deze niet gebruikt. Mijn eerste indruk van het Vaponic was goed. Hij is klein en compact, en past gemakkelijk in een jaszak. Het apparaat zelf is ongeveer even lang als een elektronische sigaret, waardoor het vasthouden tussen de vingers (als een sigaret) zeer comfortabel aanvoelt. Sterker nog, ik nu aan het typen met de Vaponic in mijn hand!

De Vaponic past goed in mijn hand!

Net als de VaporGenie, vergt het enige oefening om de maximale hoeveelheid damp te krijgen zonder dat er verbranding plaatsvind. Voor de beste resultaten, adviseer ik een torch aansteker als hittebron te gebruiken, en de Vaponic te draaien tijdens het opwarmen zodat u de bowl gelijkmatig verwarmt. Zorg ervoor dat je goed het midden van Vaponic verhit (na de rode lijn) en niet het uiterste puntje. Het verwarmen van het uiterste puntje zal een ongelijke verdamping van kruiden veroorzaken.

Tijdens je eerste hit, stel ik voor dat je langzaam inademt en je richt op het verwarmen van je favoriete kruid. Zodra de Vaponic is opgewarmd, zal de tweede tot en met vijfde hit heel wat damp produceren. Als je goed draait tijdens het verwarmen van de Vaponic kunt u eenvoudig de kruiden in de bowl donkerbruin krijgen zonder deze te roeren. Na het testen met de Vaponic voor een paar dagen, was ik in staat om grote damp wolken vergelijkbaar met de VaporGenie krijgen. Ik verbrand alleen de kruiden af en toe een keer, maar de mogelijkheid om het kruid te zien veranderen van kleur maakt het gemakkelijk om te bepalen hoe lang je moet opwarmen. De Vaponic is bijna geheel van glas, waardoor het schoonmaken (gewoon kan gebeuren met schoonmaak alcohol).

De Vaponic Portable Vaporizer

Hoewel de Vaponic indrukwekkende damp prestaties heeft zijn er wel een paar nadelen. Ten eerste, omdat het apparaat bijna geheel uit glas bestaat, kan het breken bij vallen, dus wees voorzichtig tijdens het gebruik. Daarnaast is het puntje van de Vaponic erg heet tijdens het gebruik (je kunt jezelf branden als je niet voorzichtig bent). Deze hoge warmte afgegeven door het glas maakt het moeilijk hem op bepaalde oppervlakken te leggen of in je zak te stoppen direct na gebruik. Daarnaast is de kruiden kamer vrij klein, dus groep gebruik kan enigszins frustrerend zijn (zeker als je regelmatig moet herladen). Het glas heeft vijf minuten nodig om volledig af te koelen na gebruik, maar het glas is al beduidend koeler na de twee minuten. Over het geheel genomen de is Vaponic een stevige draagbare vaporizer beschikbaar tegen een goede prijs. Ik adviseer de Vaponic aan degenen die op zoek zijn naar een kleine, draagbare vaporizer oplossing voor onderweg (eventueel als aanvulling op een niet-draagbare vaporizer). De nep-marker die wordt geleverd met het apparaat maakt discreet gebruik heel gemakkelijk en het fungeert als een stevige opberghoes.

Pax 2 Vaporizer Review

Veel mensen waren direct verliefd op de originele Pax na de release in 2012. Zijn compacte en licht gewicht behuizing bevat een krachtige conductie oven. Daarnaast maakte het strakke ontwerp en 1 knopbediening de Pax veel intuïtiever en gebruiksvriendelijker dan andere draagbare vaporizers die op dat moment beschikbaar waren. De Pax was niet perfect, hij had bijvoorbeeld de neiging om snel verstopt te raken na een verdamp sessie of twee.

Een aantal jaren na de eerste Pax is PAX lab terug met een kleiner, lichter en krachtiger model dan zijn voorganger.

De Pax 2 heeft geen last meer van verstopping problemen. Het lijkt er zelfs op dat PAX labs veel aandacht heeft besteed aan het oplossen van de problemen van zijn voorganger. Met een lengte van minder dan 11 centimeter is de Pax 2 aanzienlijk kleiner dan zijn voorganger. Ook weegt dit model minder dan het origineel. Concreet is de nieuwe Pax 25% kleiner en 10% lichter.

Behuizing

De behuizing van de Pax 2 is gemaakt van een solide stuk aluminium met kleine openingen voor de LED X aan de voorkant en de laad contactpunten aan de achterzijde. De geborstelde aluminium look ziet er fantastisch uit. Je kunt de volgende zaken via de LED X aan de voorzijde aflezen.

  • Temperatuur
  • Verhitting Status
  • Batterij Status
  • Laad Status

Uiteraard zijn bovenstaande zaken niet allemaal tegelijkertijd af te lezen. Maar de grote verscheidenheid aan kleuren die de Pax 2 doormiddel van de X kan tonen is indrukwekkend.
Deze Leds zijn responsief, en hebben en zien er speels uit.

Dampkwaliteit

De Pax 2 krijgt een goede beoordeling voor de conductie dampkwaliteit. Zoals met de meeste conductie vaporizers kost het even wat tijd om de damp op te bouwen en goede inhalaties te nemen. De Pax 2 heeft slimme lip detectie sensor die de oven op volle toeren laat draaien als je een trekje neemt. Voor 80% van de gebruikers is deze feature perfect en zorgt dit voor meer een vollere damp dan bij zijn voorganger de originele Pax.

Voor de 20% van de mensen die inhaleren alsof ze geen lucht meer hebben doet het apparaat zijn uiterste best om te presteren. In eerste instantie zal de damp vol en “romig” zijn maar dit zal snel afnemen naar een klein beetje damp als je de oven niet de kans geeft opnieuw op te warmen.
De Pax 2 is dus geen vervanging voor een desktop vaporizer.

Discreet

Net als het origineel Pax, blinkt de Pax 2 uit in het vermogen om te versmelten met de laatste technologische gadgets. Het nieuwe platte mondstuk zorgt voor extra onopvallendheid.
In eerste instantie zou je namelijk nooit verwachten dat het een mondstuk is.
De Pax 2 is dus nog discreter geworden dan zijn voorganger.

Accu

De accu prestaties zijn opvallend goed, de 30% verbetering wordt behaald door een grotere accu en een geoptimaliseerde oven of verhittingkamer. Je kunt er op rekenen dat je de Pax 2 ongeveer anderhalf uur optimaal kan gebruiken. Ook als je de lip sensor vaak aanraakt met je vinger of vaak inhaleert.

Aangezien je het laad dock nodig hebt om te kunnen laden is de langere batterij levensduur een welkome verbetering.

Temperatuur

De temperatuur instellingen zijn beide kanten op uitgebreid. De laagste temperatuur start bij 187 graden en de hoogste stand is 210 graden. De Pax 2 heeft nu ook vier temperatuur instellingen in plaats van drie.

Ik begin meestal met de laagste temperatuur om optimaal van de smaak te genieten. De damp hoeveelheid is beperkt op dat moment. Als ik de inhalaties meer wil voelen stel ik de temperatuur hoger in.

De tweede en derde stand zijn de temperaturen waar ik de Pax het meeste op heb ingesteld. Heel soms zet ik hem op stand vier maar dan proeven de kruiden droog en geroosterd. Als je te lang stand vier blijft gebruiken zal je snel vergeten hoe goed de kruiden kunnen smaken met de Pax 2.

De temperatuur wijzigen doe je door op de enige knop te drukken die onder het mondstuk ziet. Door het knop je lang in te drukken activeren de temperatuur opties. Klik nogmaals op het knopje om door de verschillende instellingen heen te lopen. Hou het knopje lang ingedrukt om een instelling te selecteren. Dit kan ook door het apparaat te schudden.

In tegenstelling tot de eerste Pax hoeft het mondstuk niet verwijderd te worden om het knopje te gebruiken.

Oven

De nieuwe en diepere oven is een verbetering vergelijken met het vorige ontwerp. De hitte wordt gelijkmatiger verdeeld maar het dekseltje is nog steeds magnetisch.
De screen op de bodem van de oven is nog steeds vergelijkbaar met zijn voorganger. Het ontwerp is licht aangepast met diepere groeven aan de zijkant. Maar dit heeft de neiging om stukjes kruid vast te houden die niet verwijderd kunnen worden zonder de screen te verwijderen. Wellicht komen er betere screens beschikbaar van een derde partij.
Het oven dekseltje is ook verbeterd vergeleken met zijn voorganger. De groeven aan de zijkant van het dekseltje zijn verdwenen en vervangen door een glad oppervlak.

Smart Slim Vaporizer Review

Dit is mijn Smart Slim vaporizer review, deze pen vaporizer is lang niet bekend bij iedereen omdat er maar weinig partijen zijn die de smart slim verkopen.
Ik vond het persoonlijk wel een interessante vape om te reviewen omdat de prijs zo extreem laag is. Door deze lage prijs was ik erg benieuwd naar de prestaties en ik wil mijn ervaring in deze review graag met jullie delen.

Design en uitstraling

Laat ik beginnen met het ontwerp van deze vaporizer want daar ben ik zelf wel over te spreken.
Ik denk dat het ontwerp het beste als minimalistisch te omschrijven is. De behuizing is namelijk een rechte en ronde roestvrijstalen koker met slecht 1 enkele ronde knop waar je het complete apparaat mee kan bedienen. Aan het begin van deze roestvrijstalen behuizing zit een zwart hoogglans mondstuk van hittebestendig plastic. Deze combinatie geeft de pen vaporizer een elegante uitstraling.

Gemaakt voor droge kruiden

De Smart Slim vaporizer is in geschikt voor alle droge kruiden. De vaporizer heeft een hitte stand die schommelt tussen de 195 en 225 graden Celsius en dat is in principe prima om bijvoorbeeld cannabis of tabak mee te verdampen. Probeer er geen hasj in te stoppen want daar is deze vaporizer absoluut niet voor gemaakt.

Gebruiksgemak

Zoals ik eerder aangaf zit er maar een enkele knop op de smart slim vaporizer. Dit maakt de bediening extreem eenvoudig. Aanzetten doe je door drie keer snel achter elkaar op de ronde knop te drukken. Het lampje rond de toets zal nu rood oplichten. Ongeveer 1 minuut later veranderd de kleur in blauw en dit betekende dat de pen vaporizer klaar is voor gebruik. Uitschakelen werkt op dezelfde manier, dus drie keer snel drukken op de ronde knop.
Opladen doe je met het meegeleverde kabeltje aan de computer. Om te laden via het stopcontact kan je eventueel een standaard usb adapter van een willekeurig merk gebruiken.

Dampkwaliteit 

Aan de damp kwaliteit is wel te merken dat deze vaporizer in het wat lagere prijs segment zit. Als je inhaleert over je longen dan merk je wel dat je wat damp en werkzame stoffen binnen krijgt maar als je vervolgens uitblaast dan is er bijna geen damp zichtbaar. Persoonlijk vind ik dit wel een minpunt omdat ik wel graag wil zien dat er wat gebeurd.  Met wat damp vorming heb je toch een beetje een rook gevoel en ik dat is gewoon prettig als je reguliere joints gewend bent.