VapirRise 2.0 Review

In deze review behandel ik de VapirRise 2.0 een van de meeste populaire desktop vaporizers die je vandaag de dag kan aanschaffen. Zoals ik al in het filmpje laat weten ben ik erg te spreken over deze vaporizer. Dit heeft te maken met de relatief lage prijs van het apparaat en alle functionaliteiten die je er voor terug krijgt. Hieronder zal ik de diverse voordelen van deze vaporizer bespreken. In de hoop dat je een weloverwogen beslissing kan nemen als je in de markt bent voor een nieuwe vaporizer.

Korte samenvatting

 • Eenvoudig te lezen digitaal display
 • Temperatuur tot 215 graden Celsius
 • Warmt op binnen 1 minuut
 • Te gebruiken met 4 personen tegelijk.

Verbeterd model

VapirRise fans hebben hier op gewacht, het nieuwe en verbeterde model. Met dit nieuwe model zijn de gebreken van zijn voorganger allemaal verdwenen.
Wat zijn de verschillen en wat is er precies verbeterd? De goede kwaliteiten van het eerste model zijn gelukkig behouden gebleven, maar er zijn belangrijke verbeteringen doorgevoerd waar gebruikers van het eerste model om gevraagd hebben.

Een groot nadeel van het vorige model was dat het verwarmings element niet werkte zonder een draaiende fan. Het gevolg was een continue stroom van damp waar ook een hoop van verloren ging. Daarnaast zorgde dit ervoor dat je als gebruiker moest haasten. Met het nieuwe model is dit verleden tijd en kan je gewoon ontspannen genieten van je dampsessie.

Vapen met vrienden

Wat super leuk is aan deze desktop vaporizer is het feit dat je hem met een groep kunt gebruiken.
De Vapir 2.0 heeft namelijk een speciale adapter waar meerdere slangen op aangesloten kunnen worden.
Deze vaporizer is dus het ideale model voor de sociale cannabis gebruiker.

Net als de Arizer extreme Q heb je de mogelijkheid de vaporizer te gebruiken met een zogenaamde whip of je kan een ballon vullen met hoge kwaliteit damp om vervolgens lekker onderuit op de bank te gaan zitten genieten.

Damp kwaliteit

Als we het hebben over dampkwaliteit presteert de VapirRise 2.0 uitstekend. Dankzij het speciale HEPA (High Efficiency Particulate Absorption) filter. |
Kun je rekenen op schone gezonde damp van je kruiden of wax.

De VapirRise 2.0 een uitstekende desktop vaporizer en ik raad hem van harte aan.
Het apparaat biedt een hele hoop voordelen voor een relatief lage prijs.

Hoe gebruikt je de VapirRise 2.0

De VapirRise 2.0 is na het openen van de doos binnen enkele minuten te gebruiken.
Om het apparaat in te schakelen sluit je de stroomkabel aan en druk je op de knop op de rechterzijde van het plateau.
Het licht onder de knoppen en het digitale display gaan nu aan.

 1. Vul nu de kruidenkamer met materiaal maar stop er niet te veel in zodat er voldoende lucht circulatie kan plaatsvinden.
  De extra lucht circulatie zorgt ook dat de werkzame stoffen in het materiaal optimaal verdampt worden.
 2. Terwijl je bezig bent met het vullen van de kruidenkamer kan het apparaat vast opwarmen naar de gewenste temperatuur.
  Om het verhitting element te laten opwarmen druk je eenmalig op de “Heat” knop. De fan is in te schakelen maar het is aan te raden om 2 minuten te wachten tot de vaporizer is opgewarmd. Ik raad je ook aan om de kruiden kamer pas te plaatsen als de vaporizer op temperatuur is.
 3. Is de juiste temperatuur bereikt dan kan de adapter voor een persoon of de adapter voor meerdere personen geplaatst worden.
 4. Sluit nu 1 of meerdere slangen aan en je bent klaar om te beginnen met vapen. Wil je de ballon functie gebruiken dat moet je de meegeleverde ballon aansluiten op de slang en de fan inschakelen. Wacht een minuut of drie tot de ballon voldoende gevuld is en je kan beginnen met genieten.

Inhoud van de doos:

 • Aroma Therapy bowl
 • Droge kruiden bowl
 • Ballon adapter
 • 3 ballonen
 • Ballon klem
 • 2 slangen en mondstukken
 • Snelstart guide

Arizer Extreme Q Review

De Arizer Extreme Q is een van mijn favoriete vaporizers. Hij kost minder dan 250,-  maar hij kan toch bijna hetzelfde als de beruchte en populaire Volcano. Let wel, de Volcano gaat een stuk beter om met ballonen maar de Arizer Extreme Q is absoluut een budget optie die de klust geklaard krijgt.
Dit is een uitstekende keuze voor mensen die een budget tussen de 200 en 300 euro hebben.

Deze veelzijdige tafel vaporizer zal zeker niet de beste vaporizers van hun troon stoten maar het is zeker een betaalbaar alternatief voor mensen die een Volcano net even een te grote investering vinden.

Vormgeving

Met zijn platte onderkant en cilindervormige behuizing lijkt de Arizer Extreme Q een beetje op een koffiemachine. Hij glimt een heeft een mooie hoogglans behuizing. Hij ziet er echt uit als een modern en beschaafd vaporiseer apparaat.

Je kunt de damp die de Arizer Extreme Q produceert zowel met een ballon als met een whip inhaleren. Hij bevat een ceramisch verwarmingelement wat een hoop mensen plezierig vinden omdat dit een schonere damp produceert dan modellen met een plastic of metaal verwarmingelement. Ook voorkomt een ceramisch element een onplezierige nasmaak.

Wat dit design vooral onderscheidt van de competitie zijn de glazen onderdelen, deze hebben voordelen maar ook wat nadelen. Hier kom ik nog op terug.

Gebruik

Om het je een beetje makkelijker te maken wordt de Arizer Extreme Q geleverd met een afstandbediening. Hiermee kan je het apparaat opstarten vanaf de andere kant van de kamer om hem alvast wat damp te laten produceren voordat je er heen loopt om een paar trekjes te nemen.
Het is een functionaliteit waar je in de praktijk misschien niet zo heel veel gebruik van maakt maar het is wel een leuk extraatje ten opzichte van andere vaporizers die geen afstandbediening leveren bij hun tafel model vaporizers.

Voor dat je het apparaat aanzet is het aan te raden de kruiden in de bowl te plaatsen en het over het verhittingelement te plaatsen. Hierna sluit je de ballon of whip pas aan.

Zodra alles is aangesloten kun je het apparaat aanzetten en de juiste temperatuur instellen.
De bediening spreekt redelijk voor zich en je hebt de mogelijkheid om de temperatuur exact te regelen. De snelheid van de fan bepaald de dikte van de damp, hoe langzamer de fan hoe voller de damp.

Prestaties

De fan van de Arizer Extreme is ontzettend stil. Dit maakt de Arizer extreme onopvallend en rustgevend tijdens gebruik. Dit zorg voor een heerlijk relaxte verdamp sessie.

Het in elkaar zetten en uit elkaar halen van de glazen onderdelen is wel een klusje en het glas breekt gemakkelijk als je het laat vallen. Aan de andere kant zorgt glas voor fijne schone damp dus er valt mee te leven. Bij de Arizer draait het echt om het leveren van een optimale smaak. Het gebruik van glas en ceramiek is hier een goed voorbeeld van.

Een nadeel is dat de vaporizer redelijk heet kan worden en dat het glaswerk snel vies wordt. Je zult het glas dus vaak moeten schoonmaken. Maar je moet er wat over hebben om de lekkere smaak van je kruiden te behouden.

Tijdens het gebruik van de vaporizer is het belangrijk om de kruiden regelmatig om te roeren, Doe je dit niet dan heb je kans dat de kruiden niet optimaal verdampt worden.

Prijs

Laten we het nu even over de prijs hebben. Je koopt deze multifunctionele kwaliteit vaporizer voor rond de 220 euro. Vergelijk dit eens met de high- end vaporizers die vier of vijf honderd euro kosten. De Arizer Extreme Q werkt bijna net zo goed en kost slecht een fractie van de prijs.

De Arizer Extreme Q wordt geleverd met alles wat je maar nodig hebt om te starten. De accessoires bestaan uit slangen, ballonen en een aantal mondstukken. Verder krijg je een paar gaasjes een afstandbediening, roerstaafje en meer. Alles werkt behoorlijk goed, ik gaf al aan dat de slangen en het glaswerk wat fragiel is dus wees daar voorzichtig mee. Als je het breekt kan je geen garantie op deze onderdelen claimen.

Gebruik je de ballonen dat zal je zelf met je vinger de onderkant van de ballong tussen de inhalaties moeten dichthouden omdat er geen ventiel systeem gebruikt wordt als bijvoorbeeld de Volcano.
Dit helpt waarschijnlijk om de kosten laag te houden en het is niet echt een heel groot probleem. Maar je zal de eerste keren waarschijnlijk wat damp verliezen.

Conclusie

Voor de prijs die je betaald voor de Arizer Extreme Q krijg je ontzettend veel terug. Je kan andere vaporizers vinden die net een beetje meer kunnen maar je zal niet zo snel deze prijs / kwaliteitverhouding tegenkomen.

Als introductie desktop vaporizer raad ik hem absoluut aan. Hij zal misschien niet jaren mee gaan zoals een Volcano. Maar het is zeker een goede investering.

Voordelen:

 • Fantastisch prijs / kwaliteitverhouding
 • Zeer stille fan
 • Veel accessoires
 • Exacte temperatuur instellingen
 • Goed smakende damp dankzij glas en ceramiek

Nadelen:

 • Glas onderdelen zijn kwetsbaar
 • Geen ventiel op ballonen

Je zult je misschien afvragen wat er mis is met deze vaporizer aangezien hij zoveel voordeliger is dan zijn concurrenten. Maar het grootste verschil zit hem in mijn optiek in het aantal materialen dat je kan verdampen met de Arizer Extreme Q. Je kan namelijk geen wax of oliën verdampen. Voor de meeste mensen is dit overigens geen enkel probleem omdat zij toch alleen kruiden willen verdampen. Hoewel het leuk is om de mogelijkheid te hebben om andere materialen te verdampen is het nogal onzinnig om te betalen voor iets wat je in de praktijk toch niet regelmatig gebruikt.

Gezien alles voordelen die het apparaat biedt is het een uitstekend keuze want je krijgt damp van hoge kwaliteit met een pure smaak dankzij het glas en ceramiek. Dus wil je veel vaporizer voor weinig geld dan is dit waarschijnlijk de vaporizer  voor jou!

Volcano Vaporizer Review

Grote kans dat de Volcano vaporizer geen introductie nodig heeft. Het is waarschijnlijk de meest bekende vaporizer die te koop is. Dit model is berucht om zijn grote ballon vol met damp van hoge kwaliteit en zijn klassieke vormgeving. Deze review gaat voornamelijk over de digitale versie maar de klassieke versie wijkt daar niet zo heel veel van af.

Ook als je net komt kijken in de vaporizer community zal je ongetwijfeld van de Volcano vaporizer gehoord hebben. Dit is de meest besproken tafel vaporizer op de markt. Maar weegt alle hype op tegen de daadwerkelijk prestaties? Ik laat het je weten in de review hieronder.

De Volcano is erg stabiel en eenvoudig in gebruik. Dankzij de piramide / vulkaan vorm kan je hem makkelijk op een tafel plaatsen zonder dat je bang hoeft te zijn dat de Volcano omvalt.
De kegelvormige bovenkant zorgt voor een makkelijke een praktische aansluiting van de ballonen.

Het is ook een erg mooi systeem, een puik stukje Duits vakmanschap gemaakt om jaren mee te gaan. De garantie die je op dit apparaat krijgt is overigens 3 jaar. Goedkope plastic onderdelen zal je niet tegenkomen. Wel mooi roestvrij staal en andere hoge kwaliteit componenten.

Klassiek of digitaal

Er bestaan twee uitgesproken versies van de Volcano. Namelijk de Classic en de Digital. De verschillen tussen de twee modellen zijn gering. De prijs zal waarschijnlijk een doorslaggevende factoren zijn voor velen.

Er zit een 120 euro prijsverschil tussen de twee versies, maar er is helaas niet zo veel om die hogere prijs te rechtvaardigen. De digitale versie is wat meer precies. Je kan een exacte temperatuur instellen en deze ook eenvoudiger bereiken vergeleken met de Classic versie. Maar de Classic is nog steeds een fantastische vaporizer en regelt de temperatuur exact genoeg voor de meeste gebruikers.

De digitale versie heeft een automatisch uitschakel functie die erg handig is. Helaas is deze functie niet speciaal genoeg om het prijsverschil te rechtvaardigen.

Ik ben er achter gekomen dat de classic wat robuuster is en minder probleem gevoelig. (Gelukkig ben je gedekt door de garantie) Ook warmt de classic iets sneller op. Maar het verschil is niet heel groot.

Het verschil is verwaarloosbaar maar persoonlijk zou ik toch voor de digital versie gaan omdat ik het persoonlijk fijn vind om de temperatuur exact te regelen. Maar als je minder geld te besteden hebt dan kan je met een gerust hart de classic aanschaffen en dan zal je er nooit een dag spijt van hebben.

Gebruik

De Volcano is ontwikkeld om te werken met verschillende vape methodes. Allemaal zijn deze vrij eenvoudig als je eenmaal weet hoe het werkt. Hou er rekening mee dat de Volcano een paar minuutjes nodig heeft om helemaal op te warmen. Dit is helemaal van toepassing als je een van de hogere temperatuur instellingen selecteert. Een tijdje wachten is zeer gebruikelijk voor een tafelmodel vaporizer omdat het systeem de tijd nodig heeft om damp van goede kwaliteit te produceren. Maar het wachten kan frustrerend zijn voor mensen die een portable vaporizer gewend zijn.

Om te starten moet je de Volcano aanzetten door de verhitting knop in te drukken. Vervolgens kan de gewenste temperatuur instellen. Wacht vervolgens vijf minuten tot het apparaat de juiste temperatuur bereikt heeft. Na dat je de verhitting knop hebt ingedrukt gaat het oranje lampje branden. Zodra de gewenste temperatuur bereikt is valt het lampje uit.

Ballon vullen

Terwijl het apparaat opwarmt kan je ondertussen de kruiden klaarmaken. Plaats de kruiden in de verhitting kamer en sluit de easy valve of solid valve aan op de volcano. (bekijk video voor meer informatie) Sluit vervolgens de ballon aan op een van de twee eerder genoemde aansluit systemen.

Klik nu op de groene knop om de ballon volledig te vullen met damp. Is de ballon vol genoeg? Druk nog een keer op de groene knop om te stoppen met vullen.
Nu kan de ballon ontkoppeld worden van de verhittingkamer en kan het mondstuk worden aangesloten.

Het is slim om de verhitting kamer van de Volcano te halen tijdens een pauze of tussen twee sessie in. Op deze manier verdamp je niet onnodige veel materiaal en ben je het meeste efficiënt bezig.